Vijveronderhoud winter Bussum.

Het is inmiddels al weer herfst en daarmee staat de winter ook snel voor de deur. Dit betekent dat uw tuinvijver klaar moet worden gemaakt voor de koude dagen die eraan komen. Goed onderhoud is noodzakelijk voor het voortbestaan van alle planten en dieren in uw vijver. Het zou zonde zijn als die onnodig verloren gaan door nalatig onderhoud. RVS Tuinen ondersteunt u bij het vijveronderhoud in regio Bussum.

Werkzaamheden vijveronderhoud

We kunnen uw vijver winterklaar maken. Als we bij u aan de slag gaan met onderhoud van uw vijver beginnen we met een grote winterschoonmaak. Het is namelijk belangrijk om alle dode planten te verwijderen. Zo halen we blad uit de vijver omdat deze anders naar de bodem zinken. Dit veroorzaakt slib en een dikke sliblaag zorgt voor een verzuring in uw vijver. Dit verhoogt de kans op algenproblemen en vertraagde plantgroei. Ook uw vissen vinden de verhoogde zuurtegraad in de vijver niet prettig.

Daarnaast is het belangrijk de waterwaarden bij te houden. We zullen een meting doen van de waarden. In de herfst valt er namelijk over het algemeen een grote hoeveelheid regen en hierdoor loopt de waterhardheid terug. De gH waarde en de hardheid van het water meten we en brengen aan de hand van de uitkomst een advies uit. Een goed waterhuishouden zorgt ervoor dat de zuurstofplanten goed tot ontwikkeling kunnen komen in het voorjaar. Dit beperkt de algengroei weer in het voorjaar.

RVS Tuinen haalt alle afgestorven bladeren van de waterplanten uit uw vijver. Het is wel belangrijk dat u dit zelf ook blijft doen. Uiteraard delen en stekken we uw planten ook, zodat deze beter groeien in het voorjaar. Frisse nieuwe planten zorgen voor een prima opname van voedingsstoffen. Dit laat minder voedsel voor algen over.

Meer weten over winter vijveronderhoud?

Wilt u dat wij eenmalig uw vijver klaar komen maken voor de herfst en de winter? Neem dan tijdig contact op! Met RVS Tuinen bent u verzekerd van kwalitatief vakmanschap en kunt u in de lente en zomer optimaal genieten van uw vijver. U kunt ons bereiken via onze pagina contact. Wij horen graag van u!

RVS tuinen – Hovenier Bussum en omstreken